- Jessie -

Met de programma’s TV Touché, Argus ( met Jan Van Rompaey), haar eigen talkshows 3 uur Jessie en Zeg maar Jessie werd ze in de jaren 80 en 90 bekend op de televisie en werd ze al snel de Leading Lady van de BRT genoemd.
Later werkte Jessie als nieuwsanker bij FOCUS/WTV en Kanaal 3 ( nu TV Oost) en presenteerde ze wekelijks op Vitaya.
Haar warme, aangename stem werd haar visitekaartje. Ze was jarenlang te horen op Radio 2 ( toen nog BRT omroep West- en Oost-Vlaanderen) , Studio Brussel, Radio 1 en 4FM ( nu Joe FM). Het inspreken van audiogidsen, documentaires en e-learningprojecten werd haar specialiteit.

Als coach en stemregisseur begeleidde ze zowel in Vlaanderen als in Nederland talloze acteurs en actrices, radio- en televisiepresentatoren ( zowel bij de nationale als de commerciële omroepen) en leerde ze mensen spreken in het openbaar.
Jessie doceerde ook 5 jaar lang dictie aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

Momenteel profileert ze zich als (stem)actrice, verteller en communicatiecoach.

Een mooi interview met Jessie door Eline Vandegehuchte verscheen in Het Nieuwsblad van 24 augustus 2018: “Hoe een van de bekendste stemmen van ons land in Marokko belandde“. Het volledige interview kan je lezen door op deze link te klikken.

 

Hoe zou het nog zijn met Jessie De Caluwe?

Op 6 februari 2019 zal Jessie De Caluwe in Koekelare vertellen over haar drukke radio-, tv- en coachingjob en hoe die haar in 2010 mentaal op de knieën dwong. Achteraf gezien was het een kantelpunt in haar leven.
Het volledige interview kan je lezen door op deze link te klikken.
Bron: Gintergazet, oktober 2018 – februari 2019

 

Mijn leven en mijn muziek

Jessie over jaren 80

met Jessie De Caluwe | Radio 2, Peter Hermans, 19 maart 2018

Er was eens…

heel lang geleden…

Samen met Mark Uytterhoeven op 1 september 1990 voor één dagje zelf even de honneurs waarnemen als omroeper en omroepster voor TV1 ter gelegenheid van het feit dat die dag die zender een heuse metamorfose onderging. We kondigen de nachtfilm aan en geven tot slot de kijkers een nachtzoentje.

Stemvoorbeeld in een fragment van Het is zover van Eddy Van Vliet

met Jessie De Caluwe | Liefde in woorden

- Voor boekingen en info -

Contactformulier

Pin It on Pinterest

Share This