- Liefdesbrieven -

liefdesbrieven met Jo Decaluwe en Jessie De CaluweEen leven vol liefde en met af en toe een handgeschreven liefdesbrief om te koesteren. Zou toch mooi zijn?

Jessie De Caluwe brengt samen met Jo Decaluwe Liefdesbrieven van Pete Gurney.

Het stuk gaat over Andreas en Melissa die sinds hun kindertijd een levenslange briefwisseling onderhouden. Soms speels, soms hard, maar altijd intens. Hun hele leven hebben ze elkaar bemind, maar toch kiezen ze telkens weer voor uiteenlopende wegen.

 

Gezien/Genoten: Liefdesbrieven met Jessie De Caluwe en Jo Decaluwe in theater Tinnenpot in Gent.

Omdat wij Jessie al vaker op de planken aan het werk zagen, maar nog niet in een toneelvoorstelling, waren we extra getriggerd om te gaan kijken.

LEVENSECHT VERBEELD
Een man en een vrouw lezen brieven,  kattebelletjes, wens- en  verwenskaartjes voor die ze mekaar een levenlang schreven. Het is even wennen: normaal lees je brieven die de ander aan je schreef, maar theater heeft zijn eigen wetten. De voorstelling zit meteen goed: het tempo ligt hoog, het decor leidt niet af – er is er geen – en de man en de vrouw op scène zetten alleen met hun stem en hun mimiek de beide personages haast levensecht in onze verbeelding. De brieven brengen hen dichter bij mekaar, maar houden hen ook gescheiden. Een leven lang. Er gebeurt van alles in dat leven van Melissa en Andreas, leren de brieven. Hun liefde is de constante kracht die hen aan het schrijven én uit mekaars buurt houdt.
Een fijne voorstelling was het, waarvan we volop konden genieten.

Jan Gheysen

Boekingen

Vermits er voor deze voorstelling geen decor of rekwisieten nodig zijn, kan ze perfect op verplaatsing gebracht worden. Een kleine intieme ruimte ( kan ook in een huiskamer) is al voldoende om deze sublieme briefwisseling voor te lezen.

Duur: 1u15 zonder pauze

Benodigdheden: twee kleine tafeltjes (of een grote) en twee stoelen

Contactformulier

Pin It on Pinterest

Share This